27 Sep 2020


Evenimente

August Septembrie 2020 Octombrie
S M T W T F S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Această pagină nu este actualizată.

Prin organizarea şi participarea la evenimente dedicate domeniului de pensii private, CSSPP îşi propune să contribuie la menţinerea unei colaborări constructive cu reprezentanţii pieţei pensiilor private, cu publicul larg şi mass-media precum şi la îmbunătăţirea gradului de educaţie financiară în rândul populaţiei. Totodată, prin organizarea şi participarea la seminarii de specialitate, CSSPP sprijină creşterea gradului de expertiză a specialiştilor în domeniu şi încurajează schimbul de experienţă dintre reprezentanţii diferitelor entităţi preocupate de îmbunătăţirea sistemelor de securitate socială.IOPS/PensionsEurope Seminar: Pension Developments in the Central Eastern European Region

IOPS/PensionsEurope Seminar: Pension Developments  in the Central Eastern European Region

 

În data de 28 februarie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a găzduit, la Bucureşti, lucrările Comitetului Tehnic al IOPS - Organizaţia Internaţională a Supraveghetorilor din Domeniul Pensiilor - respectiv şedinţa Comitetului Executiv al IOPS, evenimente susţinute cu participarea reprezentanţilor autorităţilor naţionale de supraveghere din întreaga lume.

 

Aceste şedinţe cu caracter periodic şi de maximă importanţă pentru domeniul pensiilor private au fost urmate, în data de 1 martie a.c., de seminarul internaţional "IOPS/PensionsEurope Seminar: Pension Developments in the Central and Eastern European Region", organizat de către CSSPP împreună cu IOPS şi PensionsEurope.

 

 

CSSPP IOPS International EventEvenimentul internaţional a reunit reprezentanţi de rang înalt ai autorităţilor de reglementare şi supraveghere financiară şi administratori de fonduri de pensii din peste 40 de ţări, într-un cadru de dezbateri asupra celor mai recente tendinţe şi evoluţii în domeniul pensiilor private din Europa Centrală şi de Est, oferind totodată o platformă pentru schimbul de experienţă între delegaţiile statelor participante.

 

CSSPP IOPS International EventCSSPP, în dubla sa calitate de gazdă şi de membru cu drepturi depline al IOPS, a fost reprezentată de către Marian Sârbu, Preşedinte, care a deschis lucrările seminarului în compania Preşedintelui IOPS, Ross Jones, a Secretarului de Stat din Ministerul Finanţelor Publice, Dan Manolescu, a Secretarului General PensionsEurope, Matti Leppälä şi a Preşedintelui Comitetului Tehnic IOPS, Solange Berstein.

 

CSSPP IOPS International EventMarian Sârbu a susţinut, în cadrul dezbaterilor, o expunere privind viziunea CSSPP asupra dezvoltării sistemului de pensii private din România, subliniind trei principii fundamentale ale reformei: echilibru între rolul economic şi cel social al statului, interdependenţa componentelor sistemului de pensii în ansamblul său şi ireversibilitatea reformelor asumate.

 

Într-un cadru interactiv, vorbitorii au abordat teme precum: adaptarea reglementărilor şi a politicilor autorităţilor din domeniu la criza financiară, controlul costurilor şi rolul intermediarilor, garanţiile aferente planurilor de pensii.

 

 

CSSPP IOPS International Event

CSSPP IOPS International Event

Totodată, participanţii la seminar au schimbat opinii, experienţe şi puncte de vedere pe teme de reglementare şi supraveghere prudenţială a sistemelor de pensii private, concentrate îndeosebi pe riscuri şi soluţii eficiente de investire pentru schemele de pensii cu contribuţii definite.

 

 

 

**

Private pensions quarterly review - CSSPP

În cadrul seminarului internaţional, CSSPP a distribuit participanţilor ediţia specială a buletinului informativ elaborat cu această ocazie, disponibil pe pagina www.csspp.ro la următorul LINK. Revista redă viziunea CSSPP asupra dezvoltării sistemului de pensii private din România din perspectiva autorităţii de supraveghere, exprimată de Marian Sârbu, Preşedinte, în editorialul materialului. Buletinul mai conţine o descriere succintă a sistemului de pensii private din România, o analiză comparativă între sistemele de pensii din statele Europei Centrale şi de Est, materiale privind perspectivele economice globale în 2013 precum şi rezultatele pieţei fondurilor de pensii la finalul anului trecut.

 

 

 

***

 

CSSPP este membru cu drepturi depline al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor din Domeniul Pensiilor Private (IOPS) din 2007 şi membru în Comitetul Executiv începând cu 2011. IOPS este un organism internaţional independent care reuneşte autorităţile implicate în supravegherea sistemelor de pensii private. În prezent, organizaţia are peste 70 de membri şi observatori din aproximativ 60 de ţări şi teritorii din întreaga lume, acoperind toate nivelele de dezvoltare economică şi toate tipurile de sisteme de pensii.

 

Scopul IOPS este acela de a îmbunătăţi calitatea şi eficienţa sistemelor de supraveghere a pensiilor private la nivel internaţional, prin stimularea dezvoltării şi creşterea eficienţei operaţionale a acestora, aspecte care să conducă la crearea în cât mai multe ţări a unor surse sigure pentru furnizarea pensiilor.

 

 

 

Temele abordate de vorbitori în cadrul evenimentului:

 

Sesiunea 1:      Rolul reglementărilor

 

Sesiunea 2:      Rolul intermediarilor şi controlul costurilor

 

Sesiunea 3:      Garanţiile aferente planurilor de pensii

 

Sesiunea 4:      Riscuri şi soluţii eficiente de investire pentru schemele de pensii cu contribuţii

definite

 

 

Logos IOPS CSSPP PensionsEurope

 

Pension Developments in the Central Eastern European Region

Pensii Private - Primul Loc de MuncaPensii Private - Istoria pensiilor privateAcces cont individual

Acceseaza contul individual de contributii pentru pensia privata Puteţi accesa contul individual de contribuţii la fondul de pensii administrat privat (Fpap) la următoarele link-uri:

» Fpap ALICO
» Fpap ARIPI
» Fpap AZT Viitorul Tău
» Fpap BCR

» Fpap BRD
» Fpap EUREKO
» Fpap ING
» Fpap Pensia VIVA
» Fpap VITAL


mai mult »

Sondaj

Ce metodă de economisire preferaţi?

  Pensie privată facultativă
  Depozit bancar
  Fond mutual
  Asigurare unit-linked
  Numerar

Votează

Total voturi: 1692 Alte sondaje

Ştiri

ANUNŢ IMPORTANT...

Începând cu 4 decembrie 2013 acest site nu mai este actualizat. Toate informaţiile privind sectorul ...


Noul website al Autorității ...

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are, începând de astăzi, 4 decembrie 2013, o nouă ...


Comunicat de presă...

Începând din data de 9 decembrie 2013, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va funcţiona ...